OSTEO-RELAX GAAT BLOGGEN

Aankondiging van een blije geboorte

Eindelijk is het zover. Al jaren zit ik met het idee om interessante informatie omtrent Osteo-Relax en aanverwanten te delen.

Osteo-Relax is een praktijk die lichamelijke en mentaal-emotionele aspecten van een mens combineert in zijn behandelingen.  Bij Osteo-Relax willen we niet enkel klachten behandelen, maar veeleer de mens achter de klacht.

Luisteren en tijd maken voor de persoon in zijn totaliteit is onze belangrijkste boodschap.  De essentie waar Osteo-Relax is op gebaseerd, is het feit dat de mens een geheel is van lichaam en geest; m.a.w. We zijn geen skelet met wat spieren en organen, maar we zijn ‘denkende en voelende’ wezens, waarbij ons denken en voelen constant ons lichaam beïnvloedt en omgekeerd.

Behandelen betekent voor ons : Samen op weg gaan naar een betere gezondheid zowel op fysiek als op mentaal-emotioneel gebied.

Deze blog zal niet enkel over de werking van osteo-relax gaan, maar eveneens over alle onderwerpen die hiermee betrekking hebben, zoals :

  • Aanpak van hals- en rugklachten tgv stress.
  • Aanpak van slaapproblemen bij baby’s en kinderen. Hoe kunnen we examenstress aanpakken?
  • Wat doe ik als ik een hyperventilatie-aanval krijg?
  • Wat als ik ’s nachts wakker lig? Blijf ik liggen of sta ik op?
  • Totale aanpak van migraine.
  • Wat kun je doen voor een huilbaby?
  • enz…

Ik sta alvast te popelen om uit de startblokken te schieten. Volgende week post ik mijn eerste artikel. Ben jij terug op post?

Warme groeten van Frank, Ilse en Caroline

Geschreven door Frank Desmet in Osteopathie / Relaxatie / Mindfulness / Hyperventilatie / Slaaptherapie