Wie is Frank Desmet

Osteopaat, Kinderosteopaat, Relaxatietherapeut, Slaapcoach, Mindfulnesstrainer.

Ik ben Frank Desmet (°1959), gehuwd met Caroline Deketele en vader van Eline en Laura. Ik startte in 1980 mijn loopbaan als zelfstandig kinesitherapeut in Waregem. Heel snel raakte ik geboeid door de samenhang tussen fysieke klachten en datgene wat zich binnen de mens afspeelt. Ik ontdekte dat gezondheid en welzijn vooral een kwestie zijn van innerlijk evenwicht, rust en harmonie. Mijn zoektocht in het herwinnen van deze belangrijke basisvoorwaarden was gestart.

Ik volgde opleidingen in relaxatietherapie, stressmanagement, sofrologie en specialiseerde mij in de behandeling van hyperventilatie en slaapstoornissen. Aan het ISS-Instituut olv Jan Vervecken en Dirk Oellibrandt verdiepte ik mij in Shiatsu, meditaties en Yoga.

Ook op lichamelijk vlak verruimde ik mijn kennis door het volgen van Manuele therapie volgens Kaltenborn en Cyriax in Delft, Nederland.  

De wetenschappelijke verklaring tussen klachten en oorzaken leerde ik in mijn opleiding Osteopathie die ik afrondde in 1998 aan het B.V.O. In 2010 heb ik tevens de opleiding Kinderosteopathie vervolmaakt aan het Panta-Rhei–instituut te Hoeven, Nederland.

Vervolgens heb ik de opleiding Mindfulness-trainer gevolgd aan het IAM-Instituut onder leiding van  David Dewulf.

Naast mijn zelfstandige praktijk in Waregem, geef ik eveneens voordrachten en cursussen over stressgerelateerde klachten en de samenhang tussen lichaam en geest.

Ten slotte ben ik lesgever aan het ICZO in de benadering van Hyperventilatie, Slaapstoornissen en Mindfulnesstherapie.